امسال زودتر از موعد هوا سرد شده و همین مسئله حساب‌وکتاب حوزه گاز را تحت تأثیر قرار داده است؛ بر اساس آمارها، با برودت زودهنگام هوا، بخش عمده گاز توسط شبکه خانگی سوزانده می‌شود.

گازکشی

به گزارش همشهری آنلاین، آن‌طور که مدیر راهبری شرکت ملی گاز کشور اعلام کرده با کاهش زودهنگام دما در مقایسه با سال گذشته میزان مصرف گاز بخش خانگی از کل تولید گاز کشور به ۶۰ درصد رسیده است.

مسلم رحمانی، مدیر راهبری شرکت ملی گاز کشور در خصوص میزان مصرف گاز در آبان تشریح کرد: با توجه به کاهش دما در آبان ماه، عدد مصرفی که تاکنون ثبت شده معادل مصرف گاز در ماه آذر طی ۵ سال گذشته است؛ برای مثال ۴۳۳ میلیون مترمکعب گازی که هفته گذشته در بخش خانگی مصرف شد، معادل میزان مصرف گاز در پنجم آذر سال ۱۴۰۲ بوده است.

رحمانی با بیان اینکه امسال متوسط دما نسبت به سال قبل ۳ تا ۵ درجه سردتر است، گفت: هر یک درجه کاهش دما، مصرف گاز را تا ۲۵ میلیون مترمکعب معادل یک فاز پارس جنوبی در بخش‌های خانگی، تجاری و عمومی افزایش می‌دهد.

وی افزود: وقتی به‌رغم ثابت بودن میزان تولید، مصرف این بخش‌ها افزایش پیدا می‌کند، باید در مصرف بخش‌های دیگر مانند نیروگاه‌ها تغییراتی ایجاد شود. به این شکل که از مصرف گاز بخش نیروگاهی کاسته و سوخت‌های دیگری جایگزین شود.

مدیر راهبری شرکت ملی گاز کشور در ادامه گفت: در تابستان مصرف گاز در بخش‌های خانگی، تجاری و عمومی حدود ۲۰ درصد است و عمده مابقی مصارف به نیروگاه‌ها و صنایع اختصاص داده می‌شود، اما این تناسب در زمستان تغییر می‌کند و سهم بخش‌های خانگی، تجاری و عمومی به بیش از ۷۰ درصد می‌رسد.

رحمانی تشریح کرد: در حال حاضر نیز مصرف بخش خانگی به ۶۰ درصد میزان تولید گاز کشور رسیده است.

رحمانی با اعلام این آمار، گفت: از این تعداد ۲۶ میلیون مشترک خانگی هستند، اما با توجه به اینکه ممکن است برای مثال یک مجتمع ۱۰ واحدی یک اشتراک گاز داشته باشد ۳۱ میلیون واحد متصل به گاز در کشور وجود دارد.

اما میزان مصرف گاز در بخش خانگی به‌عنوان مصرف‌کننده اصلی این انرژی در فصل سرد چگونه محاسبه می‌شود؟

طبق گفته مدیر راهبری شرکت ملی گاز، کشور به ۵ اقلیم بسیار سرد تا بسیار گرم طبقه‌بندی می‌شود که میزان مصرف افراد در این اقلیم‌ها در ۱۲ پله قرار می‌گیرد، ۳ پلکان اول مشترکان کم‌مصرف، ۳ پلکان دوم مشترکانی با مصرف متوسط و ۴ پلکان بعدی یعنی پلکان‌های هفتم، هشتم، نهم و دهم پلکان‌های پرمصرف و ۲ پله آخر به بعد مشترکان بسیار پرمصرف و بدمصرف هستند.

وی در خصوص میزان بهره‌مندی افراد ساکن در اقلیم‌های مختلف گفت: نخستین پلکان مصرف افرادی که در اقلیم‌های سردسیر مانند اردبیل هستند از ۳۰۰ مترمکعب شروع می‌شود؛ درحالی‌که در شهر گرمسیری مانند شهر اهواز نخستین پلکان مصرف از ۷۵ مترمکعب شروع می‌شود.

به این معنا که ساکنان مناطق سردسیر اگر تا ۳۰۰ مترمکعب گاز مصرف کنند جزو مشترکان کم‌مصرف هستند، اما مردم ساکن اهواز فقط در صورتی جزو این دسته از مشترکان قرار می‌گیرند که تا ۷۵ مترمکعب مصرف گاز داشته باشند.

پاتک سرما به مصرف گاز | چقدر گاز در خانه‌ها می‌سوزد؟

کد خبر 897854
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا IR ۱۴:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    0 0
    بزرگترین اشتباه آوردن گاز به خانه ها بود قبل از ایران چند کشور اینکار را کرده بودند که بعدا این کار متوقف شدعلاوه بر خطرات جانی ناشی از مسمومیت انفجار آلودگی هوا مصرف بی رویه وکمبود گاز در زمستان باعث نگرانی مردم شد مسولین باید گاز را به برق تبدیل وبرق را به خانه ها می آوردن وگاز را در بیرون شهر مسافت 50 کیلومتری شهرها درنیروگاههای گاز سوز به برق تبدیل می کردن وگاز مازاد را در پتروشیمی یا صادرات صرف می کردن حتی می توانیم برق تولیدی را صادر کنیم